dimarts, 29 d’octubre del 2013

LA PRIMERA PATRONAL DE LA CONCERTADA JUSTIFICA LES RETALLADES



En el seu butlletí del 28 d’octubre de 2013, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya afirma literalment que protestar el dia 24 d’octubre contra les retallades va ser una mostra de “manca de rigor intel·lectual, polític, àdhuc ètic.”

Segons la patronal el fet que el Govern de la Generalitat hagi suprimit la paga extra dels treballadors del Servei Públic d’Educació els anys 2012, 2013 i que plantegi fer-hi també el 2014 és un lamentable accident fruit de les circumstàncies actuals i d’un mal sistema de finançament a Catalunya.

FETE-UGT ens vam manifestar el dia 24 d’octubre contra la LOMCE i les retallades i ho continuarem fent. Compartim part del diagnòstic pel que fa a un sistema de finançament profundament injust i a un dèficit fiscal que ha esdevingut insostenible. Dit això, el nostre sindicat ha fet propostes a la Mesa General de la Funció Pública (vegeu el nostre darrer butlletí “La dignitat de servir el país ja té preu”) alternatives a la supressió indiscriminada de la paga extra dels treballadors públics. Es pot fer, si hi ha voluntat. Malauradament el Govern prefereix castigar la majoria per no perjudicar unes elits amb salaris superiors als 5.000€ al mes. 


Ens agradaria sentir la Fundació Escola Cristiana de Catalunya  criticant amb la mateixa contundència el fet que el Govern no vulgui ni tan sols considerar aquestes mesures alternatives. Si es tracta de servir el país en un moment de crisi sense precedents, no és suficient fer-ho per 5.000€? És millor retallar per tercera vegada la paga extra a treballadors/es que en molts casos són els únics que tenen feina de la seva unitat familiar? Quin és el “rigor intel·lectual, polític i ètic” de la Generalitat quan castiga sistemàticament els més febles?

Lamentem que amb excuses de mal pagador la primera patronal de l’escola concertada a Catalunya es posi al costat dels que retallen i no dels treballadors i treballadores que cada dia, amb el nostre esforç i el nostre treball, aportem qualitat i prestigi a les escoles.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada