dilluns, 11 de novembre del 2013

UNA SENTÈNCIA RECONEIX EL DRET DELS FUNCIONARIS DE LA GENERALITAT A COBRAR UNA PART DE LA PAGA DE NADAL DE 2012

Els serveis jurídics del SAP de la UGT de Catalunya han guanyat la demanda interposada contra la decisió del Govern de retallar al personal funcionari de la Generalitat la paga extraordinària de desembre de 2012 també amb efectes retroactius (concretament els 44 dies compresos entre l’1 de juny i el 14 de juliol, data d’entrada en vigor del Reial Decret 20/2012 ).

La sentència 295/2013 dictada pel Jutjat Contenciós-Administratiu número 15 de Barcelona dóna la raó a la UGT de Catalunya i literalment ordena que “la Administración actuante deberá abonar la parte proporcional de la paga extraordinaria de diciembre de 2012, devengada desde el 1/06/12 al 14/07/12 ambos dias inclusive, con todos los efectos administrativos y económicos que procedan”.


Es tracta de la primera sentència guanyada en aquest sentit per un sindicat de funcionaris a Catalunya i suposa que tot el personal funcionari de la Generalitat podrà reclamar aquesta part de la paga de Nadal de l’any passat.

Tot i que no és definitiva, entenem que aquesta sentència obre la porta a reclamar aquestes quantitats també per als treballadors/es del servei públic d’educació.

FETE-UGT continuem lluitant cada dia contra l’atac sistemàtic de l’administració contra el poder adquisitiu dels servidors públics. Continuem insistint, com ja hem fet en anteriors butlletins, en la possibilitat d’aplicar mesures alternatives que poden evitar la retallada unilateral d’una altra paga extra el 2014. Malauradament l’Administració no té cap voluntat de negociar i és per això que cal que avancem cap a una vaga indefinida, parcial i sostenible, a partir de gener. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada